Plouă peste timp

200236712-001

             E dimineaţă… şi plouă. Mergând pe trotuar, privesc în licărirea de apă ce oglindeşte siluete grăbite care ţin strâns umbrele multicolore. Îmi văd propria reflecţie care încearcă să se strecoare prin mulţimea de oameni. Perdeaua de nori descurajează orice speranţă ca azi va fi soare.

Privesc în stânga şi în dreapta încercând să îmi dau seama dacă mai e cineva care se gândeşte la timp. Zâmbesc când înţeleg că timpul le-a ocupat şi lor gândurile în dimineaţa asta ploioasă, fiindcă unii dintre ei se uită temători la ceas.

Secundele aleargă fără a ţine seama de nimic, iar timpul pare că nu mai are răbdare. E trist şi el privind  lacrimile de ploaie care cad peste el şi peste  trotuarul prăfuit de uitare, de nepăsare… Dar cine să-i observe tristeţea? Noi suntem prea ocupaţi să alergăm în lupta cu el…

În faţa mea apare o clădire impunătoare, unde e adăpostită dreptatea după care aleargă atâta lume…  Trec prin mulţimea de oameni distinşi îmbrăcaţi în robe lungi, negre. Îi văd cum se grăbesc şi ei în lupta cu timpul, dispuşi poate să mai încerce încă odată să ducă o judecată dreaptă, sau să lupte împotriva dreptăţii. Oameni simpli aşteaptă la intrare cu speranţa în suflet că azi va fi ziua în care judecata va fi de partea lor. Au feţele crispate şi umerii apăsaţi de greutatea poverii. Mă întreb care e povestea  fiecăruia dintre ei, dar din nou timpul nu mă lasă să zăbovesc. Ochii lor trişti spun multe. Oare se va găsi azi cineva care să alunge norii din sufletul lor? Grăbită, plec mai departe.

Ploaia nu s-a oprit încă. Şi timpul trece…

Advertisements

~ by Mădălina on January 28, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: